​Radu Onisoru – Absolventi FRUMOSS: Frizer – Coafor – Manichiurist – Pedichiurist

Radu Onisoru

Radu Onisoru – Absolventi FRUMOSS: Frizer – Coafor – Manichiurist – Pedichiurist

După mult efort și studiu intens, a sosit și ziua mult așteptată de examen de către participanții de la programul de formare profesionala Frizer – Coafor – Manichiurist – Pedichiurist.
Miercuri, 20 aprilie, cei 25 de cursanți au absolvit examenul în fata unei comisii externe desemnată de Comisia de Autorizare Județeană Iași prin prezentarea unui portofoliu format din lucrări de specialitate realizate de cursanti in timpul stagiului de practica și susținerea probelor de teorie și practica.
După ce toți cei 25 de cursanți din cadrul cursului de Frizer – Coafor – Manichiurist – Pedichiurist au absolvit examenul final, astăzi, 21 aprilie, aceștia au fost premiați cu o tabletă multimedia.

Astfel, calificarea pe care au obținut-o ca urmare a participării la curs și absolvirii examenului, împreună cu tableta pe care sunt instalate aplicații multimedia, vor crește șansele acestora de încadrare pe piața muncii și vor contribui la reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.
În cadrul proiectului s-au desfășurat până în prezent 2 programe de formare profesională de Frizer – Coafor – Manichiurist – Pedichiurist, de tip calificare, însumând un număr de 46 absolvenți în acest domeniu de activitate.
Proiectul FRUMOSS – Formarea Resurselor Umane, Mediere, Orientare si Servicii Sociale, coordonat de Radu Gelu Onisoru, in calitate de manager, are ca obiectiv principal masuri integrate, in concordanta cu obiectivul specific al programului, respectiv „Reducerea numarului de persoane aflate în risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non roma), prin implementarea de masuri integrate”.

Masurile integrate propuse in cadrul proiectului pentru a atinge obiectivul „Numar redus de persoane aflate în risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non -roma)”, sunt in acord cu interventiile prevazute in GSCS: interventii în domeniul ocuparii fortei demunca, interventii în domeniul dezvoltarii/ furnizarii de servicii (sociale/ medicale/medico-sociale), interventii în domeniul acordarii de asistenta juridica pentru reglementari acte.

Despre Radu Gelu Onisoru

Director al departamentului de formare profesionala si fonduri europene si coordonator de activitati socio-economice in cadrul Asociatiei Centrul Diecezan Caritas Iasi, expertul in accesarea fondurilor europene Radu Gelu Onisoru activeaza de 8 ani in sectorul non-profit, oferind sprijin in desfasurarea programelor sociale adresate tuturor categoriilor sociale vulnerabile.

Cu o experienta vasta in redactarea si implementarea proiectelor europene, Radu Gelu Onisoru a fost implicat in zeci de proiecte sociale, organizand sute de evenimente diferite. in ultimii 5 ani a contribuit la derularea cu succes a proiectelor europene de sprijinire a reinsertiei pe piata muncii a categoriilor defavorizate din Regiunile Nord Est, Centru si Sud Est.

Din 2019, ofera servicii de consultanta antreprenoriala si manageriala in cadrul companiei de consultanta strategica AMC Strategy Consulting sprijinind activitatea a zeci de companii din domenii diverse.

Radu Onisoru

Despre Centrul Diecezan Caritas Iasi

Centrul Diecezan Caritas Iasi este o organizaţie formata dintr-o echipa motivata si responsabila care se ghideaza dupa valorile si principiile crestine: solidaritate, respectarea demnitaţii umane si drepturile omului, transparenţa, daruire, lucru in echipa, responsabilitate, universalitate, integritate, dezvoltare comunitara si implicarea voluntarilor.

Asociatia promoveaza caritatea, furnizeaza servicii sociale persoanelor defavorizate, este un centru de coordonare si de resurse in dieceza de Iasi, oferind constant modele de bune practici pentru societate, raspunzand profesionist, prin implicare si devotament, nevoilor cu care se confrunta societatea, aducand o contributie favorabila in educarea, ajutorarea si dezvoltarea acesteia.