Mozaik Investments devine acționar Flavours și plănuiește investiții de 5 milioane de euro

Vlad Busila

Mozaik Investments a semnat un parteneriat cu grupul Flavours, susținut de un plan de investiții de 5 milioane de euro destinat exclusiv expansiunii grupului. Astfel, această tranzacție va însemna dezvoltarea și extinderea celor 3 branduri ale grupului: Stradale – lanțul de restaurante fast-casual, Mitzu – lanțul de cafenele deschise în tandem cu Stradale și Flavours – divizia de catering a grupului.

Viziune bazată pe trendurile momentului și dezvoltare strategică
Direcțiile strategice pentru următoarea perioadă includ digitalizarea, astfel încât totul să fie mai simplu pentru clienți, de la modalitatea de comandă până la timpul petrecut în restaurant, și healthy choices – prin crearea unei linii noi de producție cu meniuri mai sănătoase și preparate farm to table.

„Suntem încântați de parteneriatul cu Flavours Group. Pe lângă notorietatea brandului, pentru noi a cântărit greu faptul că au o echipă extraordinară – cu un nucleu care lucrează împreună de mai bine de 10 ani, iar Mozaik investește, în primul rând, în echipele din spatele brandurilor. Nivelul la care au ajuns și felul în care au gestionat criza de anul trecut sunt exemple clare că vorbim despre o echipă alături de care vrem să fim mulți ani de acum înainte. Împreună cu planurile de viitor existente și cu stabilitatea, susținerea și expertiza cu care vine Mozaik, suntem convinși că grupul Flavours își va consolida poziția de lider în HoReCa”, a adăugat Vlad Bușilă, Managing Partner Mozaik Investments.

Această tranzacție oferă grupului Flavours premize pentru dezvoltare continuă, fiind deschis pentru noi oportunități și parteneriate cu dezvoltatori imobiliari sau organizații și instituții interesate de deschiderea unor noi puncte de lucru HoReCa în sediile și spațiile lor. Tranzacția a fost asistată din partea Mozaik Investments de Filip & Company pentru expertiza juridică și de Kreston România pentru cea financiară și due diligence, iar din partea Flavours de Țuca Zbârcea & Asociații.

11 unități noi se pregătesc pentru a fi deschise în următorii 2 ani
Stradale este prezent de peste 6 ani în clădirile de birouri tip A, în București și Cluj, în școli private, dar și în instituții, precum Ambasada SUA sau Senatul României, având 14 restaurante deschise în prezent. Cea mai recentă deschidere este a restaurantului din cadrul parcului de distracții Edenland, din Balotești o locație deschisă publicului larg. Alte 6 unități urmează să fie deschise până în 2023, în București, Cluj și Timișoara.
Mitzu, conceptul de cafenea desprins din Stradale, are în prezent 13 locații și are deja planuri concrete pentru a deschide încă 5, cu o locație flagship în Record Park, din Cluj.

Pentru Flavours se plănuiește o investiție de aproximativ 1 milion de euro în dezvoltarea zonei de logistică, a tehnologiei, dar și pentru pregătirea echipelor. 2021 este anul în care Flavours va pune iarăși România pe harta internațională a cateringului și ospitalității. Primul pas în această direcție este evenimentul Flavours Haute Couture pe care echipa îl pregătește în următoarele luni, ce promite să aducă nu doar experți culinari din capitalele importante ale Europei, ci și inovație ținând cont de trendurile și contextul actual.

„Pe lângă echipa de bucătari aflată în traininguri în acest moment, vom aduce consultanți internaționali, alături de care vom lucra la noile meniuri și concepte. Întotdeauna căutăm să venim cu ceva nou, iar schimbul internațional de experiență este cea mai bună modalitate pentru procesul creativ”, a declarat Chef Foa, executive Chef Flavours Group.

Despre Flavours Group
Flavours a luat naștere în 2002, ca o companie de catering care livra mâncare, sub semnătura lui Chef Foa. Flavours are locații în București și Cluj, iar livrările se pot face în toată țara. Flavours a organizat peste 5.000 de evenimente și a ajuns la peste 2 milioane de clienți.

Despre Mozaik Investments
Mozaik Investments este un fond de investiții care a luat naștere în 2019 prin parteneriatul dintre Sacha Dragic, Roland Haas și Vlad Bușilă. Mozaik urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere oferind capital și know-how financiar în schimbul unei participații minoritare. Sumele investite variază între 1 și 5 milioane de euro, iar perioada de investiție poate ajunge și la 10 ani. Fondul acoperă Europa Centrala și de Est prin cele două birouri locale din Viena și din București.