Proiectul Frumoss a fost finalizat in august 2021

Radu Onisoru

Luni, 16 august 2021 a avut loc conferința de închidere a proiectului FRUMOSS – Formarea Resurselor Umane, Mediere, Orientare si Servicii Sociale, cod proiect 115113.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași în parteneriat cu Kinego, Primăria orașului Târgu Frumoss și Școala „Ion Creangă” Târgu Frumos, a organizat luni, 16 august 2021, conferința de închidere a proiectului FRUMOSS – Formarea Resurselor Umane, Mediere, Orientare si Servicii Sociale, cod proiect 115113.

Conferința a început cu un cuvânt din partea domnului Radu Gelu Onisoru, managerul proiectului, care a făcut o scurtă prezentare a proiectului punând accent pe activitățile care s-au desfășurat pe parcursul celor trei ani.

Părintele Iosif Iacob, directorul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a felicitat întreaga echipă a proiectului manifestându-și dorința de a continua colaborarea cu Biroul de asistență socială a orașului Târgu Frumos.

Din partea Primăriei orașului Târgu Frumos, domnul viceprimar Alexa- Anghelus Ion a rostit un cuvânt de apreciere și de mulțumire pentru tot ceea ce a reușit acet proiect să aducă bun în comunitate.

D-na Doleanu Ana-Maria, director al Școlii „Ion Creangă” Târgu Frumos, a subliniat faptul că prin acest proiect de dezvoltare oamenii au înțeles importanța educației, principiile ei și rolul semnificativ pe care îl are accesibilitatea la educație.

Activitatea de formare profesională a fost caracterizată de schimbări si provocări pe parcursul desfăsurării proiectului la care asociatia a găsit solutii de fiecare dată prin implicarea activă a membrilor echipei.

Desi anul 2020 a fost caracterizat de situația epidemiologică generată de virusul SARSCoV-2, în cadrul activității de formare s-au luat toate măsurile necesare in conformitate cu legislația în vigoare astfel încât cursurile să se desfășoare în condiții de siguranță. Programele de formare profesionala desfasurate in cadrul proiectului au fost: Ingrijitoare Batrani la Domiciliu, Camerista, Infirmiera, Tehnician Maseur, Maseur, Competente antreprenoriale, Bucatar, Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist.

Despre Centrul Diecezan Caritas Iasi
Centrul Diecezan Caritas Iaşi este o organizaţie formata dintr-o echipa motivata şi responsabila care se ghideaza dupa valorile şi principiile creştine: solidaritate, respectarea demnitaţii umane şi drepturile omului, transparenţa, daruire, lucru in echipa, responsabilitate, universalitate, integritate, dezvoltare comunitara şi implicarea voluntarilor.
Asociatia promoveaza caritatea, furnizeaza servicii sociale persoanelor defavorizate, este un centru de coordonare si de resurse in dieceza de Iaşi, oferind constant modele de bune practici pentru societate, raspunzand profesionist, prin implicare şi devotament, nevoilor cu care se confrunta societatea, aducand o contributie favorabila in educarea, ajutorarea şi dezvoltarea acesteia.

Despre Radu Gelu Onisoru
Director al companiei de consultanta strategica AMC Strategy Consulting si coordonator al activitatii de redactare si depunere proiecte europene, expertul in accesarea fondurilor europene Radu Gelu Onisoru ofera servicii de consultanta antreprenoriala si manageriala, sprijinind activitatea a zeci de companii din domenii diverse. Cu o experienta vasta in redactarea si implementarea proiectelor europene, Radu Gelu Onisoru a fost implicat in zeci de proiecte sociale, organizand sute de evenimente diferite.

Din 2015 este director al departamentului de formare profesionala si fonduri europene si coordonator de activitati socio-economice in cadrul Asociatiei Centrul Diecezan Caritas Iasi, activand de 8 ani in sectorul non-profit si oferind sprijin in desfasurarea programelor sociale adresate tuturor categoriilor sociale vulnerabile.

In ultimii 5 ani a contribuit la derularea cu succes a proiectelor europene de sprijinire a reinsertiei pe piata muncii a categoriilor defavorizate din Regiunile Nord Est, Centru si Sud Est.