Activitatea restaurantelor, cafenelelor si a altor localuri publice se suspenda prin decret

Activitatea restaurantelor, cafenelelor si a altor localurilor publice se suspenda prin decret

Activitatea restaurantelor, cafenelelor si a altor localurilor publice se suspenda prin decret MAI. Masura intra in vigoare incepand de astazi, ora 18.

In egala masura se suspenda si activitatea sălilor de sport, de jocuri de noroc, a saloanelor de infrumusetare, precum si toate activităţile culturale, ştiinţifice, religoasesportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spaţii închise.

Ministrul de interne,  Marcel Vela, a anunțat marți seara că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Activitatea lor poate continua însă pentru livrare la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă.

De asemenea, se interzice desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100  de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, desfasurate in spatii deschise, distanţa dintre participanţi trebuie să fie de cel puțin un metru.

Aceste măsuri sunt posibile, în virtutea stării de urgență instituite în România începând de luni, 16 martie 2020. Deciziile au fost luate într-o ședință a Comitetului de conducere a MAI, la care au participat secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, care „de ieri, fac parte din Grupul de Decizie de la nivelul MAI, cel care decide și propune acțiunile pe care le vom lua pentru combaterea răspândirii noului coronavirus”, a precizat Marcel Vela.