Radu Onisoru: Peste 38 milioane de euro din fonduri europene atrasi pentru proiecte sociale

Radu Gelu Onisoru

In cei 5 ani de activitate, echipa condusa de Radu Gelu Onisoru a scris si implementat zeci de programe de diferite marimi, la nivel local si regional, in regiunile Nord Est, Centru si Sud Est, cu un numar anual de 1200 de beneficiari ai proiectelor europene.

”Fenomenul de respingere sociala, de discriminare pe diferite criterii, abandonul scolar, accesul dificil la asistenta medicala si servicii sociale a categoriilor vulnerabile din regiunile defavorizate si din mediul rural, sunt doar cateva dintre problemele cu care societatea noastra inca se confrunta. De 30 de ani Centrul Diecezan Caritas Iasi vine in sprijinul persoanelor aflate in dificultate prin intermediul proiectelor de ajutor individual, promovand solidaritatea, dreptatea sociala, apararea vieţii si a demnitaţii persoanei. in ultimii 5 ani, eu si echipa ne-am straduit sa contribuim la atragerea fondurilor atat de necesare derularii proiectelor asociatiei si schimbarii in bine a vietii persoanelor defavorizate. stim ca finantarile europene obtinute si folosite in perioada 2015 – 2020 sunt doar o mica parte din bugetele necesare pentru toate proiectele asociatiei si speram sa reusim sa ne continuam activitatea cu sprijinul fondurilor europene disponibile in perioada 2021-2027”, a declarat Radu Gelu Onisoru, director al departamentului de formare profesionala si fonduri europene Centrul Diecezan Caritas Iasi.

Proiectele europene finalizate in ultimii 5 ani, precum si cele in curs de implementare, cuprind activitati de incluziune sociala si profesionala a persoanelor defavorizate din mediul urban si rural, servicii de formare profesionala si antreprenoriala, sprijinirea categoriilor vulnerabile (adulti si copii) cu privire la imbunataţirea standardului de viaţa, combaterea saraciei si a oricarei forme de discriminare prin cresterea accesului la asistenta medicala si servicii sociale de interes general, organizarea de programe de sanatate, precum si actiuni suport pentru stimularea participarii la servicii educationale pentru copiii apartinand grupurilor vulnerabile, in vederea reducerii si prevenirii abandonului scolar.

Despre Radu Gelu Onisoru

Director al departamentului de formare profesionala si fonduri europene si coordonator de activitati socio-economice in cadrul Asociatiei Centrul Diecezan Caritas Iasi, expertul in accesarea fondurilor europene Radu Gelu Onisoru activeaza de 8 ani in sectorul non-profit, oferind sprijin in desfasurarea programelor sociale adresate tuturor categoriilor sociale vulnerabile.

Cu o experienta vasta in redactarea si implementarea proiectelor europene, Radu Gelu Onisoru a fost implicat in zeci de proiecte sociale, organizand sute de evenimente diferite. in ultimii 5 ani a contribuit la derularea cu succes a proiectelor europene de sprijinire a reinsertiei pe piata muncii a categoriilor defavorizate din Regiunile Nord Est, Centru si Sud Est.

Din 2019, ofera servicii de consultanta antreprenoriala si manageriala in cadrul companiei de consultanta strategica AMC Strategy Consulting sprijinind activitatea a zeci de companii din domenii diverse.

Despre Centrul Diecezan Caritas Iasi

Centrul Diecezan Caritas Iasi este o organizaţie formata dintr-o echipa motivata si responsabila care se ghideaza dupa valorile si principiile crestine: solidaritate, respectarea demnitaţii umane si drepturile omului, transparenţa, daruire, lucru in echipa, responsabilitate, universalitate, integritate, dezvoltare comunitara si implicarea voluntarilor.

Asociatia promoveaza caritatea, furnizeaza servicii sociale persoanelor defavorizate, este un centru de coordonare si de resurse in dieceza de Iasi, oferind constant modele de bune practici pentru societate, raspunzand profesionist, prin implicare si devotament, nevoilor cu care se confrunta societatea, aducand o contributie favorabila in educarea, ajutorarea si dezvoltarea acesteia.

Contact:

Asociatia Centrul Diecezan Caritas

str. Sararie nr. 134 Iasi – Romania
Telefon: 0232.210.085

E-mail: contact@caritas-iasi.ro

Website: www.caritas-iasi.ro

About The Author